Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån er en type af lån til private, hvor det er muligt at bruge beløbet præcist som man ønsker. Ofte vil man tage et forbrugslån, med henblik på at finansiere noget forbrug. I denne beslutningsproces er man frit stillet, i forhold til hvordan man vil disponere over pengene, og benytte det lånte beløb, inden for ens egne privatøkonomiske rammer.

Hele låneprocessen kendetegnes ved at være utrolig hurtig og nem, således at man ikke skal spille flere timer på at ansøge om lånet.

Inden for lånekategorien forbrugslån, findes der adskillige underkategorier som ligner de andre lån til forbrug, dog med mindre varierende vilkår.

Et kviklån er også en type af finansiering, som de fleste har hørt om. Denne låneform ligner på mange måder forbrugslånet, dog med nogle centrale forskelle. Selvom kviklånet også henvender sig til finansiering af forbrug, og hvad man selv har lyst til at bruge pengene på, så vil beløbet typisk være en smule lavere. Til gengæld er det, som navnet antyder, en 'kvik' lånemetode, hvor låneprocessen foregår hurtigt.

De bedste kviklån vil ofte være dem hvor lånebeløbet er en smule lavere end ved forbrugslånet, men hvor man til gengæld for en lynhurtig ansøgningsproces, uden for mange spørgsmål.

Forbrugslån online: ansøgningsprocessen

Det tager typisk kun ganske få minutter at ansøge om et givent forbrugslån online, og ligeledes vil man ikke skulle vente længe på svar fra udlånsselskabet. Man får således hurtigt afklaring på, om man er blevet godkendt til at låne det givne beløb, eller om man eventuelt har mulighed for at tage et større lån hos den pågældende udbyder. Den online udgave af forbrugslån er blevet meget populære, særligt eftersom det er blevet mere naturligt at foretage administration over ens privatøkonomi online. De fleste danskere benytter netbank til at tilgå deres bankkonti, og med MitID kan man få adgang til de fleste offentlige institutioner online.

Overblik over ansøgningsproces og muligheder

Vi kan hjælpe dig med at få et stort overblik over de mange forbrugslån, du som interesseret låntager har at vælge imellem. Når du finder et udlånsselskab som reklamerer med et forbrugslån eller kviklån, der indeholder attraktive lånevilkår, kan du klikke dig ind på virksomhedens side. Her påbegynder du ansøgningsprocessen digitalt, og lånevirksomheden vil foretage en hurtig kreditvurdering af dig. På baggrund af denne får du svar på din ansøgning om det givne forbrugslån. Det er nemt, og adskiller sig fra den tilsvarende låneproces via banken. Med de mange muligheder som man står med, er det vigtigt at man udnytter dette, og vælger at sammenligne lånene, før man igangsætter ansøgningsproces hos en lånevirksomhed.

Værd at vide om forbrugslån

Det er en fordel at have viden om de helt centrale forhold som indgår i et forbrugslån, inden man beslutter sig for, at det er finansieringsløsningen man vælger. Nedenfor har vi opstillet en række punkter, som kan hjælpe dig til at blive klogere på forbrugslån, og de lignende lånevarianter online, såsom kviklån.

Forbrugslån kan bruges til alt

For langt størstedelen af de forbrugslån du kan ansøge om på nettet, er du helt frit stillet ift. hvordan dit forbrug skal se ud. Det kan derfor i princippet bruges til alt, inden for beløbsgrænsen for lånet. Man skal dog huske på at det er meget vigtigt at kunne overholde afdragsordningen. Forbruget må ikke løbe løbsk, så man pludselig er ude af stand til at overholde betalingerne til udlånsselskabet.

Der findes både dyre og billigere forbrugslån

Som det gælder for de fleste produkter og serviceydelser hvor der findes alternativer, findes der både dyre og billigere løsninger. Det samme gælder for kviklåns- og forbrugslånsmarkedet. Nogle lån vil være dyrere end andre. Tilsvarende kan du også finde en billig løsning. Vigtigst af alt er det at man undersøger forholdene for de forskellige lån. Det hjælper at få styr på lånebegreberne, så man ved hvad man skal kigge efter. Begreber som rentesats, ÅOP og kreditvurdering defineres i en enkel og overskuelig facon, og du får et overblik over alle de vigtigste lånebegreber med vores ordliste.

Ikke alle kan låne til forbrug

For at kunne ansøge om et forbrugslån, skal man være myndig - over 18 år. Er dette ikke tilfældet, kan man ikke ansøge om online forbrugslån. Nogle steder sætter lånevirksomheden aldersgrænsen højere. Desuden skal det lån man ansøger om, være inden for hvad ens økonomi kan bære. Man skal være sikker på at kunne tilbagebetale lånet, da det ellers kan gå hen og blive meget dyrt. En registrering i RKI kan også gå hen og gøre det svært at tage et forbrugslån. Finder man en RKI låneudbyder hvor man kan låne penge, skal man formentlig regne med at lånevilkårene vil være meget anderledes, end tilsvarende lån uden en RKI registrering.

Hvorfor vælge et forbrugslån?

Vi har nu gennemgået en del af svarene til det overordnede spørgsmål 'Hvad er et forbrugslån?' - Hvis du stadig er i tvivl om hvorfor man kan vælge et forbrugslån, og om løsningen er noget for dig, skal du se på dine egne behov, og den økonomiske position du står i.

Forbrugslånet egner sig til en kortsigtet finansiering, og ikke til hvis man skal købe eksempelvis et hus; de køb har vi realkreditinstitutterne og boliglånene til. En ferie, ny computer eller andre forbrugsgoder er typiske ting, som et forbrugslån kan bruges på.

Desuden afbetaler man typisk månedligt ved forbrugslån. Disse betalinger skal du kunne imødekomme med din månedlige indkomst, således at du ikke kommer bagud med betalingen, og lånet stiger i pris.

Til slut vælger mange også denne lånetype, når de ønsker en proces som er effektiv og hurtig, uden det store papirarbejde.

Ovenstående information bør alt sammen indgår i dine låneovervejelser. Har du andre spørgsmål angående lån, eller blot er interesseret i at lære mere, kan du læse vores ofte stillede spørgsmål til lån her.

Lånespecialisten logo

Saml. kreditbeløb: 100.000 kr. Løbetid: 10 år. Variabel debitorrente: 3,55 - 19,95 %. ÅOP: 4,57 - 20,6 %. Mdl. ydelse: 1.086 - 1.856 kr. Saml. kreditomk.: 19.165 - 122.738 kr. Saml. tilbagebetaling: 119.165 - 222.738 kr. Maks. ÅOP: 20.6 %.