Lån uden sikkerhed - En definition

En hurtig søgning efter lån uden sikkerhed på nettet, bringer på ingen tid en masse resultater frem på skærmen. Hurtigt vil man finde ud af, at de fleste som reklamerer med at man kan låne penge uden sikkerhed, blot reklamerer med det ganske normale online lån til forbrug. Men hvad denne 'sikkerhed' i lånet helt præcist indebærer, vil du få svaret på her. Det er egentlig ganske simpelt, og udgør ikke nødvendigvis en helt ny gruppe af lån, som man ikke tidligere kendte til. Ofte viser det sig egentlig at være de udbredte og meget velkendte kviklån eller minilån, som der henvises til.

Ofte kan man låne penge uden sikkerhed

En sikkerhed i et lån kan være mange ting. At ordet sikkerhed bruges, er først og fremmest fordi det er en sikkerhed for låneudbyderen, ikke låntageren. Hvis der er stillet en sikkerhed i et givent lån, så kan kreditor gøre krav på nogle af låntagerens værdier, hvis personen er ude af stand til at betale tilbage på lånet. Ofte støder man på det som et krav, hvis man skal tage et meget stort lån. Det kan være et realkreditlån til hjemmet, hvor realkreditinstituttet kræver at man stiller en sikkerhed i form af sit nyerhvervede hus. Her er vi typisk oppe i hundredetusinde - hvis ikke millionbeløbene, og derfor kan udlåneren ønske at kræve en form for sikkerhed, når virksomheden løber en stor risiko ved at låne så mange penge ud. Tilsvarende ved minilån er lånebeløbet jo meget lavere, så det ville virke helt absurd at skulle stille en sikkerhed.

Skal man stille en sikkerhed for at ansøge om kviklån?

Ofte er det ikke et krav at man skal stille en sikkerhed, hvis man ønsker at låne penge. Langt størstedelen af kviklån tilgængelige på lånemarkedet online - selv de billigste kviklån, vil ikke kræve at man stiller en sikkerhed.

Det samme gælder ved de nye minilån på nettet, hvor beløbet simpelthen er for lille til at det vil give mening. Selvom udlånsselskabet løber en risiko ved at tilbyde et billigt kviklån, er det ikke nok til at kræve at låntageren stiller en sikkerhed. Det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at man ikke skal stille en sikkerhed i det pågældende lån på nettet. Først og fremmest er der ikke mange låntagere, som ønsker at risikere at de må pantsætte deres værdigenstande såsom hus eller bil, fordi de måske bliver ude af stand til at betale af på et givent kviklån. Desuden er der sjældent tale om meget store udlånsbeløb, som også lægger udlånsselskabet under særligt pres. Derfor er markedet for selv billige kviklån tilgængelige på nettet, blevet indrettet således at man ikke skal stille en sikkerhed i lånet.

Kan jeg låne penge uden at stille sikkerhed?

Svaret er ja, der er mange muligheder tilgængelige, hvorved man kan låne et givent beløb, uden at stille en sikkerhed for lånebeløbet. Langt størstedelen af lån på nettet er uden sikkerhed. Hvis du vil være helt sikker på at du ikke skal stille en sikkerhed, vil det være oplagt at undersøge kviklånsmulighederne. Det som afgør om man har mulighed for at låne penge, er om man overholder de specifikke krav som låneudbyderen stiller. Disse vil med stor sandsynlighed variere, alt efter hvor man prøver at sende en låneansøgning af sted.

Som hovedregel kan man forvente at kravene til eksempelvis indkomstgrundlag er en smule højere, hvis man vælger at låne meget høje beløb. Desuden skal man i Danmark altid være over 18 år og have dansk adresse, for at kunne låne penge. Disse betingelser gælder ikke blot kviklån, men også nye sms lån og lån til forbrug.

Lånespecialisten logo

Saml. kreditbeløb: 100.000 kr. Løbetid: 10 år. Variabel debitorrente: 3,55 - 19,95 %. ÅOP: 4,57 - 20,6 %. Mdl. ydelse: 1.086 - 1.856 kr. Saml. kreditomk.: 19.165 - 122.738 kr. Saml. tilbagebetaling: 119.165 - 222.738 kr. Maks. ÅOP: 20.6 %.