Danske bank lån - eller forbrugslån?

Det danske lånemarked er stort og mangfoldigt. Der findes så mange potentielle finansieringsløsninger, at det hele til tider godt kan virke en smule uoverskueligt. Forbrugslån på nettet er blevet en af danskernes favoritlån, og samtidig vælger mange stadig at optage bank lån. Det kan til tider være rigtig svært at være låntager, når der er så mange udlånsselskaber, herunder både danske banke og online låneudbydere, som kæmper om at få en som kunde. Hvordan finder man ud af hvilken låneløsning der er ideel ift. det man søger, og hvad er den billigste valgmulighed?

Du finder de billigste forbrugslån på markedet her.

Forbrugslån eller lån i bank som udgangspunkt

Det er altid en god ide at starte et sted. Lige nu befinder du dig på Danmarks måske bedste udgangspunkt, for at kunne finde de bedste og billigste forbrugslån på markedet. Da vi sammenligner adskillige danske udbydere af forbrugslån på nettet, kan du være sikker på at have rigtig mange valgmuligheder. Din chance for at kunne låne, uden at der bliver stillet spørgsmål - ja den er stor. Denne artikel har hovedfokus på forskellen mellem forbrugslån, og et lån i bank. Hvis du vil vide mere om hvad er et forbrugslån, hvorfor du bør vælge et samt modtage andet information som er værd at vide - finder du det her.

Processen ved danske forbrugslån i bank

Du kan også starte med blot at henvende dig hos en bank. Ringer du nu og her til din bankrådgiver, og spørger om han vil låne dig penge, er det ikke sikkert hvilket svar du får. Danske bankrådgivere som tilbyder forbrugslån, vil selvfølgelig forsøge at sælge deres vare, som i dette tilfælde er et forbrugslån. Det er en misforståelse, hvis man forventer at bankrådgiveren udelukkende arbejder i ens egen interesse. Rådgivere i danske banke er også ansat som sælgere, og deres formål er at øge profitten for banken som de er ansat i. Dette gør de bl.a. ved at tilbyde kassekreditter og lån til deres kunder. Men du kan regne med at låneprocessen er meget mere stringent, end hvad tilfældet er på nettet.

Banken skal bruge meget privat information om dig

I forbindelse med optagelse af et almindeligt banklån, gennemgår banken hele din økonomi i form af årsopgørelser, lønsedler og privatbudgetter for derefter at kunne foretage en mere dybdegående kreditvurdering af dig som ansøger. Banken vil desuden ofte vide, hvad lånet skal anvendes til at betale.

Er det eksempelvis en bil eller lignende kan banken stille sikkerhed i den og derfor stå bedre, såfremt lånemodtageren mod forventning ikke er i stand til at betale sit lån ud. De sikrer sig på den måde at få størstedelen af beløbet tilbage igen.

Der er derfor flere kriterier, der afgør om du kan godkendes til et almindeligt banklån og i så fald omfanget af lånebeløbet.

Danske bank forbrugslån eller på nettet?

Der er adskillige fordele ved forbrugs-, SMS-lån- kviklån osv., som man kan ansøge om online. Hvis man står og mangler penge her og nu, kan man nemt og hurtigt gå ind og ansøge om et lån. I nogle tilfælde kan renten, som ikke nødvendigvis giver det fulde overblik over lånets omkostninger, godt være en smule højere ved online forbrugslån.

Grunden til at renterne i nogle tilfælde kan være en smule højere ved forbrugslån end ved almindelige banklån skyldes, at låneansøgeren langt fra bliver kreditvurderet i samme grad som ved et almindeligt banklån.

I modsætning til almindelige banklån bliver der ved forbrugslån ikke stillet spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene til og der bliver desuden ikke foretaget en lige så dybdegående kreditvurdering af dig som ansøger - det er derfor nemmere at blive godkendt til et lån, såfremt man ikke står registreret i RKI. Det medvirker naturligvis at de banker, der udbyder disse forbrugslån løber en større risiko ved at låne penge ud, da de heller ingen mulighed har for at stille sikkerhed i noget. Så for at sikre, at en del af det lånte beløb bliver tilbagebetalt, bliver renten sat herefter på disse former for lån - ellers ville det ikke længere kunne betale sig for dem at låne penge ud.

Lånespecialisten logo

Saml. kreditbeløb: 100.000 kr. Løbetid: 10 år. Variabel debitorrente: 3,55 - 19,95 %. ÅOP: 4,57 - 20,6 %. Mdl. ydelse: 1.086 - 1.856 kr. Saml. kreditomk.: 19.165 - 122.738 kr. Saml. tilbagebetaling: 119.165 - 222.738 kr. Maks. ÅOP: 20.6 %.